Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone słodkie ziemniaki z serem, ostrą papryką i ziołami. Są chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. To świetny dodatek do mięs lub ryb, albo ciekawa samodzielna przekąska.
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3643
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 40
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 107
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1039
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3643
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 40
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 107
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1039
Składniki
Bataty obieramy, kroimy w kształt frytek. Wkładamy do zimnej wody na około 30 minut. Po tym czasie odcedzamy, bardzo dobrze osuszamy. Olej mieszamy z granulowanym czosnkiem i paprykami mielonymi. Bataty mieszamy z olejem. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia tak, aby nie leżały na sobie. Jeśli każda frytka będzie osobno, pozostaną chrupiące. Posypujemy ziołami prowansalskimi. Bataty pieczemy w 220 stopniach z termoobiegiem przez 15 minut. Sprawdzamy czy są już miękkie. Posypujemy tartym serem cheddar i zapiekamy jeszcze 5 minut. Frytki delikatnie przekładamy na talerze. Można podać je z keczupem lub innym ulubionym sosem.