Do góry

Dodatki Przepis na:

bezglutenowe bułki

bezglutenowe bułki

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2700

Dodano:

Odsłon: 13806

ekspresowe bułeczki bezglutenowe z dodatkiem ziaren słonecznika

Składniki

  • 250 g bezglutenowego mixu mąk
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 1 jajo
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki oliwy
  • 175 ml mleka
  • garść nasion słonecznika
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
bezglutenowe bułki

Przygotowanie

  1. Składniki suche przesiewam do jednej miski.
    Jajo rozkłócam z mlekiem i oliwą.
    Łączę składniki suche i mokre. Dodaję słonecznik /zostawiam trochę do posypania na wierzchu/. Miksuję do dokładnego wymieszania.

    Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza.

    Formuję osiem kulek. Spłaszczam je i układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
    Piekę około 20 minut. Studzę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń