Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny , puszysty i wilgotny biszkopt o smaku cytrynowym z dodatkiem gorącej wody, oraz sokiem i skórką otarta z cytryny , idealny do tortów, ciast i deserów. Można przełożyć go kremem, bitą śmietaną, marmoladą, powidłami lub konfiturą. Można również posypać cukrem pudrem i podawać z bitą śmietaną i owocami.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3341
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29351
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 168
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18757
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3341
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29351
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 168
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18757
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 764
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Żółtka lekko spódnic, dodać 0,5 szklanki gorącej wody, przez chwilę ubijać, po czym dodać cukier i cukier waniliowy. Ubijać aż masa stanie się puszystą i gęsta.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Białka ubić na sztywno. Do ubitej masy dodawać porcjami, na przemian, mąkę z proszkiem oraz ubitą pianę, delikatnie mieszając.
Ciasto wylać natychmiast do blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x30 lub tortownicy o średnicy 26 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 180 st.