Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska, zwłaszcza w sezonie zimowym, jest chętnie wykorzystywana w kuchni. Dziś mamy dla was przepis na błyskawiczną, zdrową surówkę, idealną do obiadu.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3803
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41917
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 451
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 395
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3803
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41917
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 451
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 395
Składniki
Kapustę poszatkuj. Jabłko, może być ze skórką, oraz obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, a rzodkiewkę w ćwiartki. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Wszystkie warzywa lekko posól, wymieszaj i odstaw na 5-10 minut. Po tym czasie dodaj jogurt grecki, wymieszaj i dopraw pieprzem oraz solą (w razie potrzeby). Przed podaniem do obiadu, dobrze jest schłodzić surówkę w lodówce.