Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska, zwłaszcza w sezonie zimowym, jest chętnie wykorzystywana w kuchni. Dziś mamy dla was przepis na błyskawiczną, zdrową surówkę, idealną do obiadu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117675
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8194
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3054
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1885
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1433
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117675
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8194
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3054
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1885
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1433
Składniki
Kapustę poszatkuj. Jabłko, może być ze skórką, oraz obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, a rzodkiewkę w ćwiartki. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Wszystkie warzywa lekko posól, wymieszaj i odstaw na 5-10 minut. Po tym czasie dodaj jogurt grecki, wymieszaj i dopraw pieprzem oraz solą (w razie potrzeby). Przed podaniem do obiadu, dobrze jest schłodzić surówkę w lodówce.