Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska, zwłaszcza w sezonie zimowym, jest chętnie wykorzystywana w kuchni. Dziś mamy dla was przepis na błyskawiczną, zdrową surówkę, idealną do obiadu.
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 438
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5469
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1077
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 425
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1132
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 44
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 438
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5469
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1077
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 425
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1132
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 44
Składniki
Kapustę poszatkuj. Jabłko, może być ze skórką, oraz obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, a rzodkiewkę w ćwiartki. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Wszystkie warzywa lekko posól, wymieszaj i odstaw na 5-10 minut. Po tym czasie dodaj jogurt grecki, wymieszaj i dopraw pieprzem oraz solą (w razie potrzeby). Przed podaniem do obiadu, dobrze jest schłodzić surówkę w lodówce.