Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna surówka z młodej kapusty i marchewki to bardzo smaczny, zdrowy i prosty w przygotowaniu dodatek do obiadu. Znakomicie smakuje w towarzystwie dań z mięsem z ziemniakami, może stanowić również świetny dodatek do potraw z grilla.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11860
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16086
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11860
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16086
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Składniki
Surową kapustę szatkujemy, następnie przekładamy do miski, posypujemy odrobiną soli i lekko wygniatamy, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie z kapusty odsączamy nadmiar soku.
Umyte i obrane marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Opłukany szczypiorek drobno siekamy. Do kapusty dodajemy starte na tarce marchewki, oraz posiekany szczypiorek. Do surówki dodajemy ocet lub sok z cytryny, wlewamy oliwą z oliwek, wszystko doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.