Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młody bób oprócz tego, że jest smaczny jest źródłem cennych: potasu i witaminy A.
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 81
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 98
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40754
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 81
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 98
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40754
Składniki
Bób wyłuskałam i wrzuciłam na wrzątek. Bedzie dobry po około 15- 20 minutach w zależności jak dojrzałe były ziarna. bób po przekrojeniu nie powinien być białawy wewnątrz.
Najlepiej smakuje podany na ciepło, wyjęty z łupiny i posypany odrobiną soli. W sezonie wszyscy się nim zajadają. Smacznego :)