Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas odkąd pamiętam bób jadało się z bułką tartą zrumienioną na masełku. Tym razem postanowiłam nieco zmienić nasz stary, dobry przepis.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22714
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15078
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4817
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45207
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 699
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22714
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15078
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4817
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45207
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 699
Składniki
Bób płuczemy, gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. W rondelku rozpuszczamy masło z margaryną. Całość podgrzewamy do momentu, aż tłuszcz nabierze delikatnie złotego kolorku i będzie pięknie pachniał. Tu następuje odpowiedni czas, aby dodać bułkę tartą, którą mieszamy z masłem i smażymy przez chwilę do momentu jej zrumienienia. Następnie dodajemy bób, wszystko razem mieszamy i podgrzewamy przez chwilkę. Bób podajemy na ciepło, posypany obficie serem żółtym.
Smacznego.