Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas odkąd pamiętam bób jadało się z bułką tartą zrumienioną na masełku. Tym razem postanowiłam nieco zmienić nasz stary, dobry przepis.
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 330
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 871
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 310
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 131
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 330
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 871
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 310
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 131
Składniki
Bób płuczemy, gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. W rondelku rozpuszczamy masło z margaryną. Całość podgrzewamy do momentu, aż tłuszcz nabierze delikatnie złotego kolorku i będzie pięknie pachniał. Tu następuje odpowiedni czas, aby dodać bułkę tartą, którą mieszamy z masłem i smażymy przez chwilę do momentu jej zrumienienia. Następnie dodajemy bób, wszystko razem mieszamy i podgrzewamy przez chwilkę. Bób podajemy na ciepło, posypany obficie serem żółtym.
Smacznego.