Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak swojskie wędlinki, boczki, szynki czy też dowolne mięska przygotowane własnoręcznie, ten smak i zapach nie do porównania z kupnymi wędlinami. Przygotowałam boczek z przyprawami które lubimy
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 210
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 389
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 810
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 210
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 389
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 810
Składniki
Przygotowany boczek przełożyć do miski posypać wszystkimi przyprawami podanymi w opisie, wlać olej i wszystko razem dokładnie wmasować w mięso odstawić na 15 minut aby mięso wchłonęło przyprawy. Po wyznaczonym czasie boczek przełożyć do blaszki podlewając go 150 ml wody
Tak przygotowany boczek w przyprawach wstawić do zimnego piekarnika ustawiając go na 200 stopni i piec 2 godziny co jakiś czas obracając boczek. Po pół godzinnym pieczeniu się boczku przykryć go folią aluminiową aby nie palił się z góry i w trakcie obracania podlewać jeszcze wodą, upieczony wyjąć z piekarnika i pozostawić aby lekko przestygł, przestygnięty przełożyć na talerz
Przestygnięty aromatyczny i mocno pachnący boczek jeszcze ciepły najlepiej smakuje z użyciem musztardy sarepskiej lub chrzanu dobrze też do takiego boczku pasuje ogórek kiszony u mnie od razu dopadli się gdy tylko lekko ostygł myślałam że nie dam rady zdjęć wykonać pasibrzuchy
A na drugi dzień gdy ładnie już boczek zastygł można go zajadać na przykład ze swojską ćwikłą lub również kto z czym lubi, boczek wyszedł bardzo smaczny i nie jest żylasty taki w sam raz na kanapki. Nie wiem jak wy ale ja i moja rodzina o wiele bardziej lubimy swojskie wędliny od tych kupnych tylko nie zawsze można sobie na to pozwolić