Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i smaczny przepis na dodatek do dan glownych.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 493
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 257
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9674
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 493
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 257
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9674
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Składniki
Ryz gotujemy i odstawiamy do przestydniecia. Patelnie rozgrzewamy na srednim ogniu i wrzucamy olej kokosowy.Czekamy az sie rozpusci i pilnujemy aby sie nie przypalil. W miedzyczasie siekamy kolendre.Na rozgrzany olej wrzucamy kolendre i chwile ja podsmazamy az uwonli aromat.Dodajemy przyprawe kebab-gyros.Wsypujemy ryz i smazymy na wiekszym ogniu.Dosypujemy kukurydze i dodajemy 2 lyzki wody jesli ryz wydaje sie za suchy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.Serwujemy jako dodatek do dan glownych. Zycze smacznego :)