Do góry

Dodatki Przepis na:

Brązowy ryż z kolendrą i kukurydzą smażony na oleju kokosowym

Brązowy ryż z kolendrą i kukurydzą smażony na oleju kokosowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 548

Dodano:

Odsłon: 807

Bardzo prosty i smaczny przepis na dodatek do dan glownych.

Składniki

  • 125g brazowego ryzu
  • 100g slodkiej kukurydzy z puszki
  • peczek kolendry
  • lyzka oleju kokosowgo
  • plaska lyzeczka przyprawy kebab-gyros
  • 2 lyzki wody
  • sol i pieprz do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Brązowy ryż z kolendrą i kukurydzą smażony na oleju kokosowym

Przygotowanie

  1. Ryz gotujemy i odstawiamy do przestydniecia.

    Patelnie rozgrzewamy na srednim ogniu i wrzucamy olej kokosowy.Czekamy az sie rozpusci i pilnujemy aby sie nie przypalil.

    W miedzyczasie siekamy kolendre.Na rozgrzany olej wrzucamy kolendre i chwile ja podsmazamy az uwonli aromat.Dodajemy przyprawe kebab-gyros.Wsypujemy ryz i smazymy na wiekszym ogniu.Dosypujemy kukurydze i dodajemy 2 lyzki wody jesli ryz wydaje sie za suchy.

    Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.Serwujemy jako dodatek do dan glownych.

    Zycze smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń