Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i smaczny przepis na dodatek do dan glownych.
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 65
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 65
Składniki
Ryz gotujemy i odstawiamy do przestydniecia. Patelnie rozgrzewamy na srednim ogniu i wrzucamy olej kokosowy.Czekamy az sie rozpusci i pilnujemy aby sie nie przypalil. W miedzyczasie siekamy kolendre.Na rozgrzany olej wrzucamy kolendre i chwile ja podsmazamy az uwonli aromat.Dodajemy przyprawe kebab-gyros.Wsypujemy ryz i smazymy na wiekszym ogniu.Dosypujemy kukurydze i dodajemy 2 lyzki wody jesli ryz wydaje sie za suchy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.Serwujemy jako dodatek do dan glownych. Zycze smacznego :)