Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pietruszkowym :D
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3953
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 137
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 531
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 326
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 154
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3953
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 137
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 531
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 326
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 154
Składniki
Najpierw ugotowałam warzywa. Aby zachowały kolor i jędrność trzeba je krótko gotować. Brokuła gotowałam 5 minut a potem zostawiłam jeszcze na 10 minut w wodzie. Kalafior gotowałam 10 minut i zostawiłam go na 5- 10 minut w wodzie. Wymieszałam oliwę z sokiem cytryny, szczyptą soli, pieprzem, przeciśniętym ząbkiem czosnku, i posiekaną natka pietruszki. Wyjdzie gładka emulsja. Podawałam na ciepło a na zimno tez jest smaczne. Smacznego :)