Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pietruszkowym :D
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 134
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 663
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 134
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 663
Składniki
Najpierw ugotowałam warzywa. Aby zachowały kolor i jędrność trzeba je krótko gotować. Brokuła gotowałam 5 minut a potem zostawiłam jeszcze na 10 minut w wodzie. Kalafior gotowałam 10 minut i zostawiłam go na 5- 10 minut w wodzie. Wymieszałam oliwę z sokiem cytryny, szczyptą soli, pieprzem, przeciśniętym ząbkiem czosnku, i posiekaną natka pietruszki. Wyjdzie gładka emulsja. Podawałam na ciepło a na zimno tez jest smaczne. Smacznego :)