Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pietruszkowym :D
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16479
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16479
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Składniki
Najpierw ugotowałam warzywa. Aby zachowały kolor i jędrność trzeba je krótko gotować. Brokuła gotowałam 5 minut a potem zostawiłam jeszcze na 10 minut w wodzie. Kalafior gotowałam 10 minut i zostawiłam go na 5- 10 minut w wodzie. Wymieszałam oliwę z sokiem cytryny, szczyptą soli, pieprzem, przeciśniętym ząbkiem czosnku, i posiekaną natka pietruszki. Wyjdzie gładka emulsja. Podawałam na ciepło a na zimno tez jest smaczne. Smacznego :)