Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pietruszkowym :D
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25908
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3165
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25908
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3165
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Składniki
Najpierw ugotowałam warzywa. Aby zachowały kolor i jędrność trzeba je krótko gotować. Brokuła gotowałam 5 minut a potem zostawiłam jeszcze na 10 minut w wodzie. Kalafior gotowałam 10 minut i zostawiłam go na 5- 10 minut w wodzie. Wymieszałam oliwę z sokiem cytryny, szczyptą soli, pieprzem, przeciśniętym ząbkiem czosnku, i posiekaną natka pietruszki. Wyjdzie gładka emulsja. Podawałam na ciepło a na zimno tez jest smaczne. Smacznego :)