Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuły smażone w cieście z parmezanem i płatkami migdałowymi.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 17
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 47
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 195
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 17
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 47
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 195
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki i wkładamy do gotującej się wody na 3 minuty. Przelewamy zimną wodą i dokładnie odsączamy. Mleko, mąkę, jajko i parmezan mieszamy. Na końcu dodajemy płatki migdałowe. Kawałki brokuła moczymy w cieście i smażymy na oleju z każdej strony do zarumienia. Po smażeniu odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru oleju. Podajemy na ciepło.