Do góry

Dodatki Przepis na:

Brokuł w cieście serowo - migdałowym

Brokuł w cieście serowo - migdałowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 276 Ocena: 2381

Dodano:

Odsłon: 221

Brokuły smażone w cieście z parmezanem i płatkami migdałowymi.

Składniki

  • Brokuł - 1szt
  • Jajko - 1szt
  • Mleko - 1 szklanka
  • Mąka - 150g
  • Parmezan tarty - 50g
  • Płatki migdałowe - 1 garść
  • Olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Brokuł w cieście serowo - migdałowym

Przygotowanie

  1. Brokuła dzielimy na różyczki i wkładamy do gotującej się wody na 3 minuty. Przelewamy zimną wodą i dokładnie odsączamy.

    Mleko, mąkę, jajko i parmezan mieszamy. Na końcu dodajemy płatki migdałowe.

    Kawałki brokuła moczymy w cieście i smażymy na oleju z każdej strony do zarumienia. Po smażeniu odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru oleju.

    Podajemy na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń