Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuły smażone w cieście z parmezanem i płatkami migdałowymi.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4618
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4078
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 27
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4618
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4078
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 27
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki i wkładamy do gotującej się wody na 3 minuty. Przelewamy zimną wodą i dokładnie odsączamy. Mleko, mąkę, jajko i parmezan mieszamy. Na końcu dodajemy płatki migdałowe. Kawałki brokuła moczymy w cieście i smażymy na oleju z każdej strony do zarumienia. Po smażeniu odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru oleju. Podajemy na ciepło.