Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuły smażone w cieście z parmezanem i płatkami migdałowymi.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 129
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22327
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 153
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 129
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22327
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 153
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki i wkładamy do gotującej się wody na 3 minuty. Przelewamy zimną wodą i dokładnie odsączamy. Mleko, mąkę, jajko i parmezan mieszamy. Na końcu dodajemy płatki migdałowe. Kawałki brokuła moczymy w cieście i smażymy na oleju z każdej strony do zarumienia. Po smażeniu odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru oleju. Podajemy na ciepło.