Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste danie łączy w sobie pyszne gotowane brokuły z chrupiącą złotą bułką tarta. Jest to szybki i smaczny dodatek do naszych potraw, czasami łatwe przepisy są najlepsze.
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 938
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4068
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 83
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 8069
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 926
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 938
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4068
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 83
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 8069
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 926
Składniki
W garnku gotujemy wodę z solą i cukrem. Do gotującej się wody wrzucamy brokuła podzielonego na różyczki. Gotujemy go około 5-8 minut. Ugotowanego odcedzamy.
W miedzy czasie na patelni roztapiamy masło, do którego dodajemy bułkę tartą.
Bułkę smażymy około 3-5 minut, cały czas mieszając, aby stała się chrupiąca i nabrało złotego koloru.
Przecedzony brokuł przekładamy na talerz.
Obsypujemy go usmażoną bułka tarta. Podajemy na gorący. Smacznego !!!
;-D
;-)))