Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste danie łączy w sobie pyszne gotowane brokuły z chrupiącą złotą bułką tarta. Jest to szybki i smaczny dodatek do naszych potraw, czasami łatwe przepisy są najlepsze.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25327
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2481
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1262
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25327
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2481
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1262
Składniki
W garnku gotujemy wodę z solą i cukrem. Do gotującej się wody wrzucamy brokuła podzielonego na różyczki. Gotujemy go około 5-8 minut. Ugotowanego odcedzamy.
W miedzy czasie na patelni roztapiamy masło, do którego dodajemy bułkę tartą.
Bułkę smażymy około 3-5 minut, cały czas mieszając, aby stała się chrupiąca i nabrało złotego koloru.
Przecedzony brokuł przekładamy na talerz.
Obsypujemy go usmażoną bułka tarta. Podajemy na gorący. Smacznego !!!
;-D
;-)))