Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste danie łączy w sobie pyszne gotowane brokuły z chrupiącą złotą bułką tarta. Jest to szybki i smaczny dodatek do naszych potraw, czasami łatwe przepisy są najlepsze.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10435
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3061
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2163
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 842
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10435
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3061
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2163
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 842
Składniki
W garnku gotujemy wodę z solą i cukrem. Do gotującej się wody wrzucamy brokuła podzielonego na różyczki. Gotujemy go około 5-8 minut. Ugotowanego odcedzamy.
W miedzy czasie na patelni roztapiamy masło, do którego dodajemy bułkę tartą.
Bułkę smażymy około 3-5 minut, cały czas mieszając, aby stała się chrupiąca i nabrało złotego koloru.
Przecedzony brokuł przekładamy na talerz.
Obsypujemy go usmażoną bułka tarta. Podajemy na gorący. Smacznego !!!
;-D
;-)))