Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie brokuły mogą być samodzielnym daniem, albo np dodatkiem do obiadu.
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 62
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 569
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 62
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 569
Składniki
Brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu. Różyczki poukładać ładnie w naczyniu żaroodpornym. Na patelni roztopić masło. Dodać mąkę. Mieszać i podgrzewać. Stopniowo dodawać mleko. Mieszać. Powstanie zawiesisty sos. Zdjąć patelnię z ognia i dodać gałkę muszkatołową, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Brokuły przykryć sosem. Na wierzchu poukładać pokrojony na kawałki ser pleśniowy. Posypać pokrojonymi na mniejsze kawałki orzechami. Można kilka pozostawić w całości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-12 min, aż ser się zacznie rozpuszczać. Udekorować natką pietruszki. Smacznego.