Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie brokuły mogą być samodzielnym daniem, albo np dodatkiem do obiadu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9890
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4537
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9890
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4537
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 554
Składniki
Brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu. Różyczki poukładać ładnie w naczyniu żaroodpornym. Na patelni roztopić masło. Dodać mąkę. Mieszać i podgrzewać. Stopniowo dodawać mleko. Mieszać. Powstanie zawiesisty sos. Zdjąć patelnię z ognia i dodać gałkę muszkatołową, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Brokuły przykryć sosem. Na wierzchu poukładać pokrojony na kawałki ser pleśniowy. Posypać pokrojonymi na mniejsze kawałki orzechami. Można kilka pozostawić w całości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-12 min, aż ser się zacznie rozpuszczać. Udekorować natką pietruszki. Smacznego.