Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie brokuły mogą być samodzielnym daniem, albo np dodatkiem do obiadu.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 124
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 388
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 124
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 388
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Składniki
Brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu. Różyczki poukładać ładnie w naczyniu żaroodpornym. Na patelni roztopić masło. Dodać mąkę. Mieszać i podgrzewać. Stopniowo dodawać mleko. Mieszać. Powstanie zawiesisty sos. Zdjąć patelnię z ognia i dodać gałkę muszkatołową, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Brokuły przykryć sosem. Na wierzchu poukładać pokrojony na kawałki ser pleśniowy. Posypać pokrojonymi na mniejsze kawałki orzechami. Można kilka pozostawić w całości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-12 min, aż ser się zacznie rozpuszczać. Udekorować natką pietruszki. Smacznego.