Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka jest i pyszna i zdrowa. Niektórzy rezygnują z gotowania brukselki, bo nie lubią goryczki, którą się wyczuwa po jej ugotowaniu. Są jednak banalne sposoby, aby ją usunąć i cieszyć się pysznym smakiem brukselki bez wyczuwalnej goryczy. Jednym ze sposobów jest dodanie do wody, w której gotuje się brukselka cukru ( na litr wody jedna łyżeczka cukru ) lub też dolanie szklanki mleka do wody. Powinno się też gotować ją bez przykrycia. Innym sprawdzonym sposobem jest przemrożenie brukselki w zamrażalniku.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15245
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1872
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15245
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1872
Składniki
Brukselkę gotujemy w lekko osolonej wodzie do której dodajemy też cukier w ilości 1 łyżeczki na 1 litr wody. Po ugotowaniu brukselkę odcedzamy
Na patelni rozgrzewamy masło dosypujemy bułkę ( połowę ) i dodajemy brukselkę. Mieszamy, aby obtoczyć główki w maśle i bułce. Następnie brukselkę posypujemy resztą bułki i jeszcze raz mieszamy
Całość podsmażamy na lekkim ogniu
Podajemy jako dodatek do drugiego dania