Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka jest i pyszna i zdrowa. Niektórzy rezygnują z gotowania brukselki, bo nie lubią goryczki, którą się wyczuwa po jej ugotowaniu. Są jednak banalne sposoby, aby ją usunąć i cieszyć się pysznym smakiem brukselki bez wyczuwalnej goryczy. Jednym ze sposobów jest dodanie do wody, w której gotuje się brukselka cukru ( na litr wody jedna łyżeczka cukru ) lub też dolanie szklanki mleka do wody. Powinno się też gotować ją bez przykrycia. Innym sprawdzonym sposobem jest przemrożenie brukselki w zamrażalniku.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22565
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14880
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4672
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44475
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 624
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 638
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22565
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14880
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4672
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44475
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 624
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 638
Składniki
Brukselkę gotujemy w lekko osolonej wodzie do której dodajemy też cukier w ilości 1 łyżeczki na 1 litr wody. Po ugotowaniu brukselkę odcedzamy
Na patelni rozgrzewamy masło dosypujemy bułkę ( połowę ) i dodajemy brukselkę. Mieszamy, aby obtoczyć główki w maśle i bułce. Następnie brukselkę posypujemy resztą bułki i jeszcze raz mieszamy
Całość podsmażamy na lekkim ogniu
Podajemy jako dodatek do drugiego dania