Do góry

Dodatki Przepis na:

Brukselka na słodko z granatem i żurawiną.

Brukselka na słodko z granatem i żurawiną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 860 Ocena: 17111

Dodano:

Odsłon: 439

Jadłam różnie przygotowane brukselki ,na słodko,panierowane,na kwaśno lub luzem tak sobie...jednak ta wersja zainspirowała mnie,jest niezmiernie ciekawa i smakowita.Połączenie tej wspaniałej kapustki z drobną żurawiną czy też pestkami granatu,trudno nazwać...jest po prostu fantastycznym pomysłem...który polecam każdemu:)

Składniki

  • Brukselka 1/2 kg
  • żurawina suszona garść
  • pestki granatu 2 łyżki
  • miód łyżka
  • skórka z pomarańczy starta
  • sok z pomarańczy
  • sól i pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Brukselka na słodko z granatem i żurawiną.

Przygotowanie

  1. Umyte kapustki te większe podzielić na pół,podlać odrobiną wody ,dodać miód i poddusić 5 min.
    Dodać pestki z połowy granatu oraz suszoną żurawinę.
    Pestki dadzą wspaniały chrupiący smak kapustki ,a żurawina doprawi jej smaku swoją słodkością.
    Wszystko dusimy moment czyli 5 min,doprawiając sokiem i skórką pomarańczy.

    Podsmażamy i delektujemy się wspaniałaym smakiem.:)

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń