Do góry

Dodatki Przepis na:

Brukselka z jarmużem.

Brukselka z jarmużem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 848 Ocena: 16688

Dodano:

Odsłon: 348

Pyszny dodatek do obiadu lub do zajadania solo.:)

Składniki

  • 250g brukselki
  • 3 gałązki jarmużu
  • Czerwona cebula
  • 1/2 białej cebuli
  • 100ml czerwonego półwytrawnego wina
  • masło łyżka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka płaska cukru
  • sól i pieprz do smaku
  • jabłko
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Brukselka z jarmużem.

Przygotowanie

  1. Na maśle zeszklić czerwoną i białą cebulę,dodać obrane brukselki,można przekroić na poł jak są większe.
    Jarmuż ściąć nożem z łodygi drobniej pokroić i dodać do brukselki.

    Podlać winem i dusić pod przykryciem 5 min.

  2. Dodać pokrojone jabłko ,przykryć i dusić 10-15min.
    Doprawić sokiem z cytryny,cukrem,solą i pieprzem.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 25 lutego Apetyczny pomysł na moją ukochaną brukselkę:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 lutego Super, do śniadania chyba nie wytrzymam ;)
Cała zielenina jest MEGA, a takie kapustowate lub kalafiorowe, to w szczególności, pycha :D
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 25 lutego Uwielbiam brukselkę a w Twoim wydaniu brzmi idealnie i pysznie:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 24 lutego Idealne danie i jakie wykwintne smaki, koniecznie muse wyprobowac duszenie w winie. Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń