Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie podsmażonych pieczarek, brukselki i ogórków kiszonych. Całość doprawiona min. odrobiną keczupu i posypana żółtym serem. Danie może być podawane z pieczywem lub jako dodatek do mięsa.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93666
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2675
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3505
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2276
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93666
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2675
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3505
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2276
Składniki
Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich liści, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy al dente. Odcedzamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym maśle. Oprószamy solą i pieprzem. Do pieczarek dodajemy brukselkę /możemy dodać całe "główki" lub przekroić je na pół/. Smażymy do miękkości.
Na koniec dodajemy pokrojone kiszone ogórki, keczup i doprawiamy do smaku. Smażymy jeszcze ok 2-3 min. Gotowe danie przekładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem. Podajemy na gorąco.