Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie podsmażonych pieczarek, brukselki i ogórków kiszonych. Całość doprawiona min. odrobiną keczupu i posypana żółtym serem. Danie może być podawane z pieczywem lub jako dodatek do mięsa.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3999
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 177
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 593
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 551
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3999
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 177
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 593
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 551
Składniki
Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich liści, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy al dente. Odcedzamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym maśle. Oprószamy solą i pieprzem. Do pieczarek dodajemy brukselkę /możemy dodać całe "główki" lub przekroić je na pół/. Smażymy do miękkości.
Na koniec dodajemy pokrojone kiszone ogórki, keczup i doprawiamy do smaku. Smażymy jeszcze ok 2-3 min. Gotowe danie przekładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem. Podajemy na gorąco.