Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna bułeczka na śniadanie.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10757
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3429
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2454
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10757
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3429
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2454
Składniki
Wykonanie: Drożdże pokruszyć do miseczki, zalać 50 ml ciepłego mleka z łyżeczką cukru i 2 łyżkami mąki, zamieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Następnie dosypać resztę mąki, wbić żółtka, wlać resztę mleka i rozpuszczone, ostudzone masło z cukrem. Dokładnie wyrobić ręką, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, urywać po kawałku, wkładać nadzienie i formować bułeczki. Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem, piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Podawać z kakao lub kawą zbożową z mlekiem.