Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna bułeczka na śniadanie.
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 168
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1425
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4305
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 168
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1425
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4305
Składniki
Wykonanie: Drożdże pokruszyć do miseczki, zalać 50 ml ciepłego mleka z łyżeczką cukru i 2 łyżkami mąki, zamieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Następnie dosypać resztę mąki, wbić żółtka, wlać resztę mleka i rozpuszczone, ostudzone masło z cukrem. Dokładnie wyrobić ręką, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, urywać po kawałku, wkładać nadzienie i formować bułeczki. Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem, piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Podawać z kakao lub kawą zbożową z mlekiem.