Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna bułeczka na śniadanie.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 56
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 56
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Składniki
Wykonanie: Drożdże pokruszyć do miseczki, zalać 50 ml ciepłego mleka z łyżeczką cukru i 2 łyżkami mąki, zamieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Następnie dosypać resztę mąki, wbić żółtka, wlać resztę mleka i rozpuszczone, ostudzone masło z cukrem. Dokładnie wyrobić ręką, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, urywać po kawałku, wkładać nadzienie i formować bułeczki. Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem, piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Podawać z kakao lub kawą zbożową z mlekiem.