Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam domowej roboty fast foody, postanowiłam sama upiec bułeczki do kebabów. Wyszły bardzo smakowite.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2672
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2982
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2672
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2982
Składniki
Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, solą i cukrem, mieszamy. wlewamy olej, śmietanę i wodę. Zagniatamy ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Blaszkę piekarnikową smarujemy olejem. Ciasto formujemy na płaski, okrągły placek. Przekładamy na blaszkę, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy do złotego koloru około 20 minut w 200 stopniach. Upieczony placek kroimy na 4 części i przecinamy w środku. Smacznego ;)