Do góry

Dodatki Przepis na:

Bułeczki do kebabów

Bułeczki do kebabów

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1629

Dodano:

Odsłon: 1498

Uwielbiam domowej roboty fast foody, postanowiłam sama upiec bułeczki do kebabów. Wyszły bardzo smakowite.

Składniki

  • 600 g mąki pszennej,
  • 250 ml ciepłej wody,
  • 10 g suchych drożdży,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 150g śmietany 18%,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 2 łyżki oleju lnianego,
  • 1 jajko do posmarowania,
  • czarnuszka.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bułeczki do kebabów

Przygotowanie

  1. Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, solą i cukrem, mieszamy. wlewamy olej, śmietanę i wodę. Zagniatamy ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę.

  2. Blaszkę piekarnikową smarujemy olejem.
    Ciasto formujemy na płaski, okrągły placek. Przekładamy na blaszkę, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką.

  3. Pieczemy do złotego koloru około 20 minut w 200 stopniach.

    Upieczony placek kroimy na 4 części i przecinamy w środku.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń