Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste bułeczki na śniadanie i nie tylko.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12476
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1407
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13449
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5679
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12476
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1407
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13449
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5679
Składniki
Drożdże rozrobić w odrobinie lekko ciepłej wody. Mąki połączyć ze sobą i wlać drożdże. Do lekko ciepłej wody dodać sól, cukier oraz olej. Wymieszać i wlać do ciasta. W zależności od potrzeby dolać więcej wody lub podsypać mąką. Ciasto wyrobić na gładką masę. Formować bułeczki zawijając ciasto pod spód.
Bułeczki pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę. Piec 30min w 180°C.
Po upieczeniu wyjąć na kratkę do wystygnięcia.