Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste bułeczki na śniadanie i nie tylko.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5428
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1787
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5341
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1843
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5428
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1787
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5341
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1843
Składniki
Drożdże rozrobić w odrobinie lekko ciepłej wody. Mąki połączyć ze sobą i wlać drożdże. Do lekko ciepłej wody dodać sól, cukier oraz olej. Wymieszać i wlać do ciasta. W zależności od potrzeby dolać więcej wody lub podsypać mąką. Ciasto wyrobić na gładką masę. Formować bułeczki zawijając ciasto pod spód.
Bułeczki pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę. Piec 30min w 180°C.
Po upieczeniu wyjąć na kratkę do wystygnięcia.