Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste bułeczki na śniadanie i nie tylko.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40178
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 418
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 198
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 384
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9304
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40178
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 418
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 198
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 384
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9304
Składniki
Drożdże rozrobić w odrobinie lekko ciepłej wody. Mąki połączyć ze sobą i wlać drożdże. Do lekko ciepłej wody dodać sól, cukier oraz olej. Wymieszać i wlać do ciasta. W zależności od potrzeby dolać więcej wody lub podsypać mąką. Ciasto wyrobić na gładką masę. Formować bułeczki zawijając ciasto pod spód.
Bułeczki pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę. Piec 30min w 180°C.
Po upieczeniu wyjąć na kratkę do wystygnięcia.