Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste bułeczki na śniadanie i nie tylko.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119350
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8963
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3222
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119350
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8963
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3222
Składniki
Drożdże rozrobić w odrobinie lekko ciepłej wody. Mąki połączyć ze sobą i wlać drożdże. Do lekko ciepłej wody dodać sól, cukier oraz olej. Wymieszać i wlać do ciasta. W zależności od potrzeby dolać więcej wody lub podsypać mąką. Ciasto wyrobić na gładką masę. Formować bułeczki zawijając ciasto pod spód.
Bułeczki pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę. Piec 30min w 180°C.
Po upieczeniu wyjąć na kratkę do wystygnięcia.