Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste bułeczki na śniadanie i nie tylko.
Drożdże rozrobić w odrobinie lekko ciepłej wody.
Mąki połączyć ze sobą i wlać drożdże.
Do lekko ciepłej wody dodać sól, cukier oraz olej. Wymieszać i wlać do ciasta. W zależności od potrzeby dolać więcej wody lub podsypać mąką. Ciasto wyrobić na gładką masę. Formować bułeczki zawijając ciasto pod spód.
Bułeczki pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę.
Piec 30min w 180°C.
Po upieczeniu wyjąć na kratkę do wystygnięcia.
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 17
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 160
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 121
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 17
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 160
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 121
Składniki
Drożdże rozrobić w odrobinie lekko ciepłej wody. Mąki połączyć ze sobą i wlać drożdże. Do lekko ciepłej wody dodać sól, cukier oraz olej. Wymieszać i wlać do ciasta. W zależności od potrzeby dolać więcej wody lub podsypać mąką. Ciasto wyrobić na gładką masę. Formować bułeczki zawijając ciasto pod spód.
Bułeczki pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę. Piec 30min w 180°C.
Po upieczeniu wyjąć na kratkę do wystygnięcia.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mini beziki
Dodatki
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Dodatki
Wędzonka wieprzowa.
Dodatki
Kapusta czerwona zasmażana
Mini beziki
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 37
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Dziś klasyka. Pasta jajeczna. Bardzo ją lubię. Najlepsza chyba tradycyjna,...
Odsłon: 108