Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na bułki do hamburgerów. Warto przygotować je samemu, smakują wybornie.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9927
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2570
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1699
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 635
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3816
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9927
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2570
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1699
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 635
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3816
Składniki
Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, dodajemy pozostałe składniki (bez masła) i dokładnie wyrabiamy. Kiedy wszystkie składniki będą ze sobą połączone, wlewamy letnie masło i wyrabiamy do momentu kiedy „wchłonie” się w nie. Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 90 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na osiem części, formujemy kulki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na nie bułki (spłaszczamy), przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 45 min. Następnie mleko mieszamy z żółtkiem, smarujemy nim bułki i posypujemy sezamem. Bułki pieczemy 15 min w temperaturze 200°C ( bez termoobiegu ).