Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na wykonanie zwykłych smacznych bułek. Polecam :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 965
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 965
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Składniki
Przesiewamy mąkę do miski w której będziemy wyrabiać ciasto na bułki, dodajemy olej, sól i rozrobione w pół szklanki ciepłej wody drożdże oraz pozostałą wodę. Wyrabiamy ciasto ręcznie podsypując mąką, do momentu otrzymania gładkiego pulchnego ciasta.
Tak wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką lub pieluchą tetrową i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypaną mąką.
Po godzinie ponownie przez chwilę wyrabiamy ciasto.
Z ciasta formujemy równe bułki i układamy na wcześniej przygotowanej blasze.
Przykrywamy i odstawiamy na 40-45 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie posypujemy mąką bułki i nadcinamy je tępą stroną noża. Nagrzewamy piekarnik z termoobiegiem do 200 stopni Celsjusza.
Wkładamy blachę z bułkami i pieczemy 20 minut. Wstawiamy na dno piekarnika miseczkę z zimną wodą.
Upieczone bułki studzimy na kratce.
Smacznego!!!