Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na ciepło to świetny dodatek do drugiego dania.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15029
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1216
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1337
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 214
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15029
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1216
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1337
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 214
Składniki
Buraczki umyj i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Wystudzone obierz i zetrzyj na tarce na dowolnych oczkach ja starłam na dużych oczkach.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj do niego mąkę i zrób zasmażkę, dodaj starte buraki i wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny . Dodaj śmietanę. Smaż aż buraczki będą ciepłe .
Buraczki podajemy jako dodatek do drugiego dania np. gotowanych ziemniaków i kotleta drobiowego,