Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na ciepło to świetny dodatek do drugiego dania.
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 118
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 48
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 46
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 118
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 48
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 46
Składniki
Buraczki umyj i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Wystudzone obierz i zetrzyj na tarce na dowolnych oczkach ja starłam na dużych oczkach.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj do niego mąkę i zrób zasmażkę, dodaj starte buraki i wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny . Dodaj śmietanę. Smaż aż buraczki będą ciepłe .
Buraczki podajemy jako dodatek do drugiego dania np. gotowanych ziemniaków i kotleta drobiowego,