Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na ciepło to świetny dodatek do drugiego dania.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Buraczki umyj i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Wystudzone obierz i zetrzyj na tarce na dowolnych oczkach ja starłam na dużych oczkach.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj do niego mąkę i zrób zasmażkę, dodaj starte buraki i wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny . Dodaj śmietanę. Smaż aż buraczki będą ciepłe .
Buraczki podajemy jako dodatek do drugiego dania np. gotowanych ziemniaków i kotleta drobiowego,