Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na ciepło to świetny dodatek do drugiego dania.
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 14
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 24
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 110
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 14
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 24
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 110
Składniki
Buraczki umyj i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Wystudzone obierz i zetrzyj na tarce na dowolnych oczkach ja starłam na dużych oczkach.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj do niego mąkę i zrób zasmażkę, dodaj starte buraki i wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny . Dodaj śmietanę. Smaż aż buraczki będą ciepłe .
Buraczki podajemy jako dodatek do drugiego dania np. gotowanych ziemniaków i kotleta drobiowego,