Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na ciepło to świetny dodatek do drugiego dania.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 251
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2646
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1834
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3539
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28690
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 251
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2646
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1834
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3539
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28690
Składniki
Buraczki umyj i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Wystudzone obierz i zetrzyj na tarce na dowolnych oczkach ja starłam na dużych oczkach.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj do niego mąkę i zrób zasmażkę, dodaj starte buraki i wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny . Dodaj śmietanę. Smaż aż buraczki będą ciepłe .
Buraczki podajemy jako dodatek do drugiego dania np. gotowanych ziemniaków i kotleta drobiowego,