Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry dodatek do drugiego dania. Przepis wg mojej mamy :-)
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 676
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 126
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1286
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 676
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 126
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1286
Składniki
Buraki umyć, ugotować w łupinach. Wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do rondelka włożyć margarynę, utarte buraki, dodać śmietanę. Wszystko lekko podsmażyć. Przyprawić do smaku octem i solą. Buraczki powinny mieć winny smak. Smacznego.