Do góry

Dodatki Przepis na:

Buraczki na gorąco ze śmietaną

Buraczki na gorąco ze śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 49427

Dodano:

Odsłon: 7022

Bardzo dobry dodatek do drugiego dania. Przepis wg mojej mamy :-)

Składniki

  • buraki ćwikłowe 3 szt (średnie)
  • śmietana 2 łyżki
  • ocet
  • sól
  • margaryna 1 łyżka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Buraczki na gorąco ze śmietaną

Przygotowanie

  1. Buraki umyć, ugotować w łupinach. Wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do rondelka włożyć margarynę, utarte buraki, dodać śmietanę. Wszystko lekko podsmażyć. Przyprawić do smaku octem i solą. Buraczki powinny mieć winny smak. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 08 grudnia 2013 Robię identycznie,dodaję jeszcze odrobinkę cukru -) Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 grudnia 2013 Uwielbiam buraczki pod każdą postacią, tak że jestem Twoimi zafascynowana, na pewno są przepyszne :))
Mama musi dobrze gotować :) pozdrowienia :)
Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń