Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3825
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414651
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2364
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3825
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414651
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2364
Składniki
Wyszorowane pod bieżącą wodą buraki zalać wrzątkiem i gotować ,zależnie od wielkości , od 1,5 do 2 godz. Następnie odcedzić ,a kiedy wystygną obrać i zetrzeć na tarce. Na patelni roztopić masło ,wsypać mąkę i ,mieszając ,2-3 min podsmażać na średnim ogniu ,nie dopuszczając do tego ,by mąka się przyrumieniła. Dodać buraki oraz kminek i ,wciąż mieszając ,podsmażać 7-8 min. Doprawić do smaku niewielką ilością soli ,cukrem oraz sokiem z cytryny.