Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 698
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36145
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 206
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 352
Polecam.
Odsłon: 698
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36145
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 206
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 352
Składniki
Wyszorowane pod bieżącą wodą buraki zalać wrzątkiem i gotować ,zależnie od wielkości , od 1,5 do 2 godz. Następnie odcedzić ,a kiedy wystygną obrać i zetrzeć na tarce. Na patelni roztopić masło ,wsypać mąkę i ,mieszając ,2-3 min podsmażać na średnim ogniu ,nie dopuszczając do tego ,by mąka się przyrumieniła. Dodać buraki oraz kminek i ,wciąż mieszając ,podsmażać 7-8 min. Doprawić do smaku niewielką ilością soli ,cukrem oraz sokiem z cytryny.