Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie, miłośnicy kulinarnych przygód! Dziś na moim kanale przygotowujemy prawdziwą klasykę polskiej kuchni – buraczki zasmażane! To danie, które nie tylko kipi tradycją, ale również rozpływa się w ustach swoją intensywną i pełną smaku naturą. Buraczki, zatopione w pysznym sosie zasmażanym, tworzą połączenie, które od lat króluje na polskich stołach.
deska do krojenia, miska, nóż
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11001
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1185
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11657
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 939
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11001
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1185
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11657
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 939
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy. Ugotowane, lekko przestudzone i obrane buraki ścieramy na tarce o małych oczkach.
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i szklimy ją kilka minut. Do zeszklonej cebuli dodajemy mąkę i całość energicznie mieszamy. Następnie dodajemy buraki i wszystko razem łączymy. Do całości wlewamy ocet, dodajemy cukier, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.