Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie, miłośnicy kulinarnych przygód! Dziś na moim kanale przygotowujemy prawdziwą klasykę polskiej kuchni – buraczki zasmażane! To danie, które nie tylko kipi tradycją, ale również rozpływa się w ustach swoją intensywną i pełną smaku naturą. Buraczki, zatopione w pysznym sosie zasmażanym, tworzą połączenie, które od lat króluje na polskich stołach.
deska do krojenia, miska, nóż
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 944
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 73
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 439
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 150
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 944
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 73
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 439
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 150
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy. Ugotowane, lekko przestudzone i obrane buraki ścieramy na tarce o małych oczkach.
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i szklimy ją kilka minut. Do zeszklonej cebuli dodajemy mąkę i całość energicznie mieszamy. Następnie dodajemy buraki i wszystko razem łączymy. Do całości wlewamy ocet, dodajemy cukier, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.