Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie, miłośnicy kulinarnych przygód! Dziś na moim kanale przygotowujemy prawdziwą klasykę polskiej kuchni – buraczki zasmażane! To danie, które nie tylko kipi tradycją, ale również rozpływa się w ustach swoją intensywną i pełną smaku naturą. Buraczki, zatopione w pysznym sosie zasmażanym, tworzą połączenie, które od lat króluje na polskich stołach.
deska do krojenia, miska, nóż
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 316
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2266
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3027
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 661
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 316
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2266
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3027
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 661
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy. Ugotowane, lekko przestudzone i obrane buraki ścieramy na tarce o małych oczkach.
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i szklimy ją kilka minut. Do zeszklonej cebuli dodajemy mąkę i całość energicznie mieszamy. Następnie dodajemy buraki i wszystko razem łączymy. Do całości wlewamy ocet, dodajemy cukier, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.