Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do dań obiadowych.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Buraczki dokładnie wyszoruj i ugotuj. Obierz ze skóry i ostudź, następnie zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Cebulę pokrój w drobną kostki i podsmaż na maśle, dodaj buraczki i dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem lub sokiem z cytryny.
Całość smaż około 5 minut, na koniec dodaj śmietanę i duś jeszcze chwilę. Podaj na ciepło lub zimno.