Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do dań obiadowych.
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 125
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 704
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 125
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 704
Składniki
Buraczki dokładnie wyszoruj i ugotuj. Obierz ze skóry i ostudź, następnie zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Cebulę pokrój w drobną kostki i podsmaż na maśle, dodaj buraczki i dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem lub sokiem z cytryny.
Całość smaż około 5 minut, na koniec dodaj śmietanę i duś jeszcze chwilę. Podaj na ciepło lub zimno.