Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki to nie tylko ćwikła czy barszcz... buraki w sosie własnym to świetny pomysł na dodatek do mięs i innych dań głównych.
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 80
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 82
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 80
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 82
Składniki
Buraki obrać, umyć i pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć cebule pokrojoną w piórka i papryczkę przekrojoną na pół, dodać buraki. Dusić do miękkości, podlewając niedużą ilością wody lub bulionu. Buraki po ugotowaniu powinny być lekko chrupiące. Papryczkę chili wyjąć, doprawić solą i pieprzem. Dodać suszoną żurawinę oraz ocet.