Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki to nie tylko ćwikła czy barszcz... buraki w sosie własnym to świetny pomysł na dodatek do mięs i innych dań głównych.
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 74
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 104
Te pyszne i proste mini pavlovy znikają w kilka minut i świetnie się prezentu...
Odsłon: 94
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 74
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 104
Te pyszne i proste mini pavlovy znikają w kilka minut i świetnie się prezentu...
Odsłon: 94
Składniki
Buraki obrać, umyć i pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć cebule pokrojoną w piórka i papryczkę przekrojoną na pół, dodać buraki. Dusić do miękkości, podlewając niedużą ilością wody lub bulionu. Buraki po ugotowaniu powinny być lekko chrupiące. Papryczkę chili wyjąć, doprawić solą i pieprzem. Dodać suszoną żurawinę oraz ocet.