Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki to nie tylko ćwikła czy barszcz... buraki w sosie własnym to świetny pomysł na dodatek do mięs i innych dań głównych.
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 58
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 40
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 29
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 58
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 40
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 29
Składniki
Buraki obrać, umyć i pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć cebule pokrojoną w piórka i papryczkę przekrojoną na pół, dodać buraki. Dusić do miękkości, podlewając niedużą ilością wody lub bulionu. Buraki po ugotowaniu powinny być lekko chrupiące. Papryczkę chili wyjąć, doprawić solą i pieprzem. Dodać suszoną żurawinę oraz ocet.