Do góry

Dodatki Przepis na:

Carpaccio z kalarepki

Carpaccio  z kalarepki

Autor:

Przepisów i artykułów: 312 Ocena: 5668

Dodano:

Odsłon: 280

Szybka i smaczna przystawka :)

Składniki

  • Kalarepa 1 szt
  • Pomarańcza 1 szt
  • Orzechy włoskie posiekane,ok 1 łyżki
  • Natka pietruszki posiekana ok 1 lyżki
  • Sos:
  • Oliwa 1 łyżka
  • Sok z cytryny 1 łyżeczka
  • Czosnek suszony 1/2 łyżeczki
  • Pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalarepę obrać,umyć i pokroić na cienkie plastry.

    Pomarańczę umyć,obrać i pokroić na cienkie plastry a sok,który wycieknie w trakcie krojenia zebrać (dodany będzie do sosu)

  2. Plastry kalarepy i pomarańczy rozłożyć na przemian na talerzu.

    Połączyć składniki sosu dodając pozostały po krojeniu pomarańczy sok i dokładnie wymieszać.

    Carpaccio posypać posiekaną natką pietruszki i orzechami oraz polać sosem.Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń