Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bułeczki na lekką kolację.
Przygotowanie:
Drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku, dodać do mąki razem z jajkami i 1 łyżką rozpuszczonej margaryny, gałką muszkatołową i solą do smaku. Następnie wyrobić ciasto z ciepłą wodą z mlekiem ( mleka ½ szklanki) i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Cebulę drobno pokroić i udusić w 1/8 kostki palmy z solą i pieprzem.
Z gotowego ciasta urywać po kawałku i wyrabiać placki wielkości spodka.
Nakładać farsz cebulowy, zwijać w wałek i formować ślimaki.
Każdy ślimak maczać w roztopionej palmie od spodu i układać ciasno w formie. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować resztą stopionej margaryny od góry.
Wstawić do gorącego piekarnika i upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni około pół godziny. Podawać do czerwonego barszczyku, możemy również cebulę podsmażyć z pieczarkami.
Piernik a w zasadzie ciasto piernikowe na wzór babki gotowanej, gotowane a ni...
Odsłon: 2484
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 57
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 34
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 42
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 47
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 51
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 57
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 34
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 42
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 47
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 51
Składniki
Przygotowanie: Drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku, dodać do mąki razem z jajkami i 1 łyżką rozpuszczonej margaryny, gałką muszkatołową i solą do smaku. Następnie wyrobić ciasto z ciepłą wodą z mlekiem ( mleka ½ szklanki) i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Cebulę drobno pokroić i udusić w 1/8 kostki palmy z solą i pieprzem.
Z gotowego ciasta urywać po kawałku i wyrabiać placki wielkości spodka.
Nakładać farsz cebulowy, zwijać w wałek i formować ślimaki.
Każdy ślimak maczać w roztopionej palmie od spodu i układać ciasno w formie. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować resztą stopionej margaryny od góry.
Wstawić do gorącego piekarnika i upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni około pół godziny. Podawać do czerwonego barszczyku, możemy również cebulę podsmażyć z pieczarkami.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Zasmażana młoda kapusta bez śmietany
Dodatki
Domowa mieszanka przypraw Szawarma (Shawarma).
Dodatki
Domowy chleb na drożdżach
Dodatki
Pasztet z kaczki i kurczaka
Zasmażana młoda kapusta bez śmietany
Dzisiaj przedstawiam propozycję przystawki obiadowej. Jest to zasmażana młoda...
Odsłon: 273
Domowa mieszanka przypraw Szawarma (Shawarma).
Domowa mieszanka przypraw Szawarma (Shawarma). Co to jest Shawarma? Shawar...
Odsłon: 128