Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bułeczki na lekką kolację.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 726
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 411
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 726
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 411
Składniki
Przygotowanie: Drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku, dodać do mąki razem z jajkami i 1 łyżką rozpuszczonej margaryny, gałką muszkatołową i solą do smaku. Następnie wyrobić ciasto z ciepłą wodą z mlekiem ( mleka ½ szklanki) i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Cebulę drobno pokroić i udusić w 1/8 kostki palmy z solą i pieprzem.
Z gotowego ciasta urywać po kawałku i wyrabiać placki wielkości spodka.
Nakładać farsz cebulowy, zwijać w wałek i formować ślimaki.
Każdy ślimak maczać w roztopionej palmie od spodu i układać ciasno w formie. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować resztą stopionej margaryny od góry.
Wstawić do gorącego piekarnika i upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni około pół godziny. Podawać do czerwonego barszczyku, możemy również cebulę podsmażyć z pieczarkami.