Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bułeczki na lekką kolację.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Przygotowanie: Drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku, dodać do mąki razem z jajkami i 1 łyżką rozpuszczonej margaryny, gałką muszkatołową i solą do smaku. Następnie wyrobić ciasto z ciepłą wodą z mlekiem ( mleka ½ szklanki) i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Cebulę drobno pokroić i udusić w 1/8 kostki palmy z solą i pieprzem.
Z gotowego ciasta urywać po kawałku i wyrabiać placki wielkości spodka.
Nakładać farsz cebulowy, zwijać w wałek i formować ślimaki.
Każdy ślimak maczać w roztopionej palmie od spodu i układać ciasno w formie. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować resztą stopionej margaryny od góry.
Wstawić do gorącego piekarnika i upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni około pół godziny. Podawać do czerwonego barszczyku, możemy również cebulę podsmażyć z pieczarkami.