Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bułeczki na lekką kolację.
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 314
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65110
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 751
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5821
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 314
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65110
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 751
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5821
Składniki
Przygotowanie: Drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku, dodać do mąki razem z jajkami i 1 łyżką rozpuszczonej margaryny, gałką muszkatołową i solą do smaku. Następnie wyrobić ciasto z ciepłą wodą z mlekiem ( mleka ½ szklanki) i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Cebulę drobno pokroić i udusić w 1/8 kostki palmy z solą i pieprzem.
Z gotowego ciasta urywać po kawałku i wyrabiać placki wielkości spodka.
Nakładać farsz cebulowy, zwijać w wałek i formować ślimaki.
Każdy ślimak maczać w roztopionej palmie od spodu i układać ciasno w formie. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować resztą stopionej margaryny od góry.
Wstawić do gorącego piekarnika i upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni około pół godziny. Podawać do czerwonego barszczyku, możemy również cebulę podsmażyć z pieczarkami.