Do góry

Dodatki Przepis na:

Chińska surówka z białej kapusty

Chińska surówka z białej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 271 Ocena: 2851

Dodano:

Odsłon: 11885

Chińska surówka z białej kapusty to bardzo smaczny, zdrowy i prosty w przygotowaniu dodatek do każdego obiadu, smakuje podobnie do tej z chińskiej restauracji. Przygotowana jest z małej ilości składników co jest jej dodatkowym atutem.

Składniki

  • 1/2 średniej główki białej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 4 łyżki octu ryżowego, jabłkowego lub spirytusowego
  • 1/4 szklanki oleju
  • 4 łyżki cukru kryształu
  • 1 łyżeczka soli
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chińska surówka z białej kapusty

Przygotowanie

  1. Do małego garnka wlewamy ocet oraz olej, wsypujemy cukier oraz sól i wszystko podgrzewamy stale mieszając do rozpuszczenia się cukru i soli.

  2. Surową kapustę szatkujemy. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do dużej miski wrzucamy poszatkowaną kapustę i marchew, do warzyw wlewamy gorącą zalewę i całość dokładnie razem łączymy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na godzinę aby wszystkie smaki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń