Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i bardzo szybkie. Oryginalny, wspaniale chrupiący dodatek do zup, sałatek.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5942
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 713
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 804
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5942
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 713
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 804
Składniki
Rozgrzewamy patelnię. Kładziemy na niej kawałek papieru do pieczenia. Rozkładamy na nim starty na grubych oczkach ser parmezan - formując kółka - jedna łyżka sera - jedno kółko. Nie robię równych kółek, ponieważ ser po upieczeniu ma fajny, nieregularny kształt. Nakrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia i przyciskamy lekko nasze placuszki z parmezanu by były płaskie. Smażymy chwilę, aż spód się zarumieni (2-3 min.) i przekładamy całość na drugą stronę. Po zarumienieniu drugiej strony zdejmujemy z patelni chipsy (razem z papierem), czekamy chwilę aż lekko przestygnie. Odrywamy delikatnie papier z naszych chipsów i gotowe :)