Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i bardzo szybkie. Oryginalny, wspaniale chrupiący dodatek do zup, sałatek.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33525
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 124
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 245
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33525
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 124
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 245
Składniki
Rozgrzewamy patelnię. Kładziemy na niej kawałek papieru do pieczenia. Rozkładamy na nim starty na grubych oczkach ser parmezan - formując kółka - jedna łyżka sera - jedno kółko. Nie robię równych kółek, ponieważ ser po upieczeniu ma fajny, nieregularny kształt. Nakrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia i przyciskamy lekko nasze placuszki z parmezanu by były płaskie. Smażymy chwilę, aż spód się zarumieni (2-3 min.) i przekładamy całość na drugą stronę. Po zarumienieniu drugiej strony zdejmujemy z patelni chipsy (razem z papierem), czekamy chwilę aż lekko przestygnie. Odrywamy delikatnie papier z naszych chipsów i gotowe :)