Bardzo proste i bardzo szybkie. Oryginalny, wspaniale chrupiący dodatek do zup, sałatek.
Chipsy z parmezanu
Składniki
- Parmezan - tarty - 9 łyżek
Składniki
- Parmezan - tarty - 9 łyżek
Etapy przygotowania
Rozgrzewamy patelnię. Kładziemy na niej kawałek papieru do pieczenia. Rozkładamy na nim starty na grubych oczkach ser parmezan - formując kółka - jedna łyżka sera - jedno kółko. Nie robię równych kółek, ponieważ ser po upieczeniu ma fajny, nieregularny kształt. Nakrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia i przyciskamy lekko nasze placuszki z parmezanu by były płaskie. Smażymy chwilę, aż spód się zarumieni (2-3 min.) i przekładamy całość na drugą stronę. Po zarumienieniu drugiej strony zdejmujemy z patelni chipsy (razem z papierem), czekamy chwilę aż lekko przestygnie. Odrywamy delikatnie papier z naszych chipsów i gotowe :)
Przepis w Waszym wykonaniu (0)
Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 295
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 86
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
- Azjatycka
- Chińska
- Makaron
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 64
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 92
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7964
Ostatnio komentowane przepisy
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 295
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 86
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
- Azjatycka
- Chińska
- Makaron
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 64
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 92
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7964
Składniki
- Parmezan - tarty - 9 łyżek
Rozgrzewamy patelnię. Kładziemy na niej kawałek papieru do pieczenia. Rozkładamy na nim starty na grubych oczkach ser parmezan - formując kółka - jedna łyżka sera - jedno kółko. Nie robię równych kółek, ponieważ ser po upieczeniu ma fajny, nieregularny kształt. Nakrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia i przyciskamy lekko nasze placuszki z parmezanu by były płaskie. Smażymy chwilę, aż spód się zarumieni (2-3 min.) i przekładamy całość na drugą stronę. Po zarumienieniu drugiej strony zdejmujemy z patelni chipsy (razem z papierem), czekamy chwilę aż lekko przestygnie. Odrywamy delikatnie papier z naszych chipsów i gotowe :)