Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb jest najlepszy.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17608
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6691
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17608
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6691
 
         
         
                Składniki
Wykonanie: Płatki zalać letnim mlekiem, dodać pokruszone drożdże i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Następnie wsypać mąkę, sól, dokładnie wyrobić ciasto ręką i odstawić ponownie na godzinę. Dwie podłużne foremki posmarować tłuszczem, przełożyć ciasto. Piec przez godzinę w temperaturze 180-190 stopni. Podkoniec pieczenia zwiększyć na chwilę temperaturę by chlebek się zarumienił. Po upieczeniu chlebek zawinąć w ściereczkę i ostudzić.