Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, prosto i pysznie taki właśnie jest ten przepis na domowy chleb. idealny dla początkujących domowych piekarzy :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12831
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4580
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12831
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4580
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z mąką żytnią, solą i drożdżami instant, dodać ciepłą wodę, oliwę. Wyrabiać, aż ciasto będzie odchodziło od ręki.
Przełożyć do foremki keksówki i odstawić do wyrośnięcia (czas zależy od temperatury otoczenia) około 1,5 godziny Piec około 35 minut w temperaturze 210°C.