Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, prosto i pysznie taki właśnie jest ten przepis na domowy chleb. idealny dla początkujących domowych piekarzy :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z mąką żytnią, solą i drożdżami instant, dodać ciepłą wodę, oliwę. Wyrabiać, aż ciasto będzie odchodziło od ręki.
Przełożyć do foremki keksówki i odstawić do wyrośnięcia (czas zależy od temperatury otoczenia) około 1,5 godziny Piec około 35 minut w temperaturze 210°C.