Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, prosto i pysznie taki właśnie jest ten przepis na domowy chleb. idealny dla początkujących domowych piekarzy :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 291
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 291
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z mąką żytnią, solą i drożdżami instant, dodać ciepłą wodę, oliwę. Wyrabiać, aż ciasto będzie odchodziło od ręki.
Przełożyć do foremki keksówki i odstawić do wyrośnięcia (czas zależy od temperatury otoczenia) około 1,5 godziny Piec około 35 minut w temperaturze 210°C.