Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, prosto i pysznie taki właśnie jest ten przepis na domowy chleb. idealny dla początkujących domowych piekarzy :)
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2101
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10186
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 971
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2101
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10186
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 971
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z mąką żytnią, solą i drożdżami instant, dodać ciepłą wodę, oliwę. Wyrabiać, aż ciasto będzie odchodziło od ręki.
Przełożyć do foremki keksówki i odstawić do wyrośnięcia (czas zależy od temperatury otoczenia) około 1,5 godziny Piec około 35 minut w temperaturze 210°C.