Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od bardzo dawna w mojej rodzinie zrezygnowało się z kupna gotowego pieczywa. Jedynie mężczyźni nie do końca dali się przekonać. Mimo, że nie mam jeszcze maszyny do wypieku chleba, świetnie radzę sobie bez niej. Wypiek domowego pieczywa może nie jest do końca prosty, czasem może coś się nie udać, to warto mimo wszystko próbować, modyfikować przepisy i dodać coś od siebie. Dziś przedstawiam wam chleb z ziarnami dyni i słonecznika na świeżych drożdżach.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3890
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19810
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2954
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4085
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3890
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19810
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2954
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4085
Składniki
Drożdże rozcieramy z cukrem i rozrabiamy z ciepłą wodą. Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe sypkie składniki, wlewamy drożdże i dokładnie mieszamy, wyrabiamy elastyczne ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Gdy ciasto podwoi objętość, przekładamy do foremek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.