Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebek z dodatkiem żurawiny który utrzymuje długo świeżość.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14572
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19637
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14572
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19637
Składniki
1. Żurawinę zalewamy ciepłą wodą.
2. Drożdże kruszymy w misce.
3. Dodajemy cukier.
4. Następnie mąkę.
5. Wlewamy wodę i mieszamy żeby nie powstały grudki. 6. Odstawiamy do wyrośnięcia.
7. Do większej miski wsypujemy mąki, dodajemy sól.
8. Wlewamy rozczyn oraz wodę.
9. Żurawinę odlewamy z wody i dodajemy.
10. Wyrabiamy ciasto.
11. Odstawiamy do wyrośnięcia.
12. Przekładamy do formy podłużnej.
13. Pieczemy 50 minut w 180˚C. 14. Chlebek gotowy. 15. Smacznego.