Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny chlebek kukurydziany, tym razem z dodatkiem jeżyn.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 794
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 794
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Wykonanie: Mąkę wsypać do miski i rozprowadzić połową mleka, następnie dodać smalec i wbijać po jednym jajku. Ciasto wyrabiać około 20 minut po czym wyłożyć na blachę wysmarowaną smalcem i piec około godziny w temperaturze 170 stopni. Pokroić na kawałki i podawać z konfiturą. Można podać z owocami i bitą śmietaną.