Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny chlebek kukurydziany, tym razem z dodatkiem jeżyn.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99170
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 883
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5121
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13825
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99170
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 883
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5121
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13825
Składniki
Wykonanie: Mąkę wsypać do miski i rozprowadzić połową mleka, następnie dodać smalec i wbijać po jednym jajku. Ciasto wyrabiać około 20 minut po czym wyłożyć na blachę wysmarowaną smalcem i piec około godziny w temperaturze 170 stopni. Pokroić na kawałki i podawać z konfiturą. Można podać z owocami i bitą śmietaną.