Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek na stół Wigilijny.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1070
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1070
Składniki
Wykonanie lukru: Wszystkie składniki na lukier dokładnie utrzeć i polać pierniczki. Wykonanie: Miód, masło, cukier dobrze wymieszać podgrzewając na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Masę ostudzić, wymieszać z mąką , proszkiem do pieczenia, solą, przyprawą do piernika, ciasto przykryć folią i odstawić na noc. Następnego dnia ciasto rozwałkować, wykrawać gwiazdki różnej wielkości, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. Po upieczeniu ułożyć choinkę sklejając przygotowanym lukrem, całość ozdobić również lukrem i posypać cukrem pudrem oraz cukiereczkami.