Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2561 Ocena: 19407
Dodano: 08.12.2019
Odsłon: 255
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Wykonanie lukru:
Wszystkie składniki na lukier dokładnie utrzeć i polać pierniczki.
Wykonanie:
Miód, masło, cukier dobrze wymieszać podgrzewając na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Masę ostudzić, wymieszać z mąką , proszkiem do pieczenia, solą, przyprawą do piernika, ciasto przykryć folią i odstawić na noc. Następnego dnia ciasto rozwałkować, wykrawać gwiazdki różnej wielkości, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. Po upieczeniu ułożyć choinkę sklejając przygotowanym lukrem, całość ozdobić również lukrem i posypać cukrem pudrem oraz cukiereczkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

SprytnaChochla 09 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Fajne!0 Kto głosował? | Odpowiedz