Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek na stół Wigilijny.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 205
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1181
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1230
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13346
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 205
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1181
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1230
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13346
Składniki
Wykonanie lukru: Wszystkie składniki na lukier dokładnie utrzeć i polać pierniczki. Wykonanie: Miód, masło, cukier dobrze wymieszać podgrzewając na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Masę ostudzić, wymieszać z mąką , proszkiem do pieczenia, solą, przyprawą do piernika, ciasto przykryć folią i odstawić na noc. Następnego dnia ciasto rozwałkować, wykrawać gwiazdki różnej wielkości, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. Po upieczeniu ułożyć choinkę sklejając przygotowanym lukrem, całość ozdobić również lukrem i posypać cukrem pudrem oraz cukiereczkami.