Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek na stół Wigilijny.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 734
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 161
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 435
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 734
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 161
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 435
Składniki
Wykonanie lukru: Wszystkie składniki na lukier dokładnie utrzeć i polać pierniczki. Wykonanie: Miód, masło, cukier dobrze wymieszać podgrzewając na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Masę ostudzić, wymieszać z mąką , proszkiem do pieczenia, solą, przyprawą do piernika, ciasto przykryć folią i odstawić na noc. Następnego dnia ciasto rozwałkować, wykrawać gwiazdki różnej wielkości, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. Po upieczeniu ułożyć choinkę sklejając przygotowanym lukrem, całość ozdobić również lukrem i posypać cukrem pudrem oraz cukiereczkami.