Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek z dodatkiem natki pietruszki. Łatwy w przygotowaniu , mięciutki z chrupącą skórką.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Drożdże mieszam z ciepłą wodą , dodaję oliwę , sól i połowę mąki. Mieszam i odstawiam na 15 minut. Po tym czasie dodaję resztę mąki i natkę pietruszki. Mieszam i odstawiam na 1 godz.
Wąską blachę wykładam papierem do pieczena. Ciasto wykładam na blachę. Piekę 1 godz. w tem.200 stopni. Po upieczeniu wyjmuję z blachy i studzę przewracając chleb na bok.