Do góry

Dodatki Przepis na:

Chrupący chlebek z pietruszką.

Chrupący chlebek  z  pietruszką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 215 Ocena: 1050

Dodano:

Odsłon: 706

Chlebek z dodatkiem natki pietruszki. Łatwy w przygotowaniu , mięciutki z chrupącą skórką.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chrupący chlebek z pietruszką.

Przygotowanie

  1. Drożdże mieszam z ciepłą wodą , dodaję oliwę , sól i połowę mąki. Mieszam i odstawiam na 15 minut. Po tym czasie dodaję resztę mąki i natkę pietruszki. Mieszam i odstawiam na 1 godz.

  2. Wąską blachę wykładam papierem do pieczena. Ciasto wykładam na blachę. Piekę 1 godz. w tem.200 stopni. Po upieczeniu wyjmuję z blachy i studzę przewracając chleb na bok.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń