Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne brokuły gotowane w wodzie lub na parze? Koniecznie wypróbuj przepis na chrupiące brokuły z piekarnika. To doskonały dodatek do obiadu, który dodatkowo dostarczy ci mnóstwa witamin i minerałów.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Składniki
Brokuły podziel na różyczki, umyj i osusz. Wrzuć je do miski dodaj oliwę z oliwek, czosnek suszony, paprykę, odrobinę cytrynowej skórki oraz sól i pieprz. Wszystko odkładnie wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, a następnie przełóż na nią brokuły.
Piekarnik rozgrzej do 170 stopni, przecz przez około 20 minut, aż będą miękkie i chrupiące. Wyjmij warzywa z piekarnika i wyłóż na talerz, na koniec brokuły skrop sokiem z cytryny.