Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne brokuły gotowane w wodzie lub na parze? Koniecznie wypróbuj przepis na chrupiące brokuły z piekarnika. To doskonały dodatek do obiadu, który dodatkowo dostarczy ci mnóstwa witamin i minerałów.
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 301
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3790
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 301
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3790
Składniki
Brokuły podziel na różyczki, umyj i osusz. Wrzuć je do miski dodaj oliwę z oliwek, czosnek suszony, paprykę, odrobinę cytrynowej skórki oraz sól i pieprz. Wszystko odkładnie wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, a następnie przełóż na nią brokuły.
Piekarnik rozgrzej do 170 stopni, przecz przez około 20 minut, aż będą miękkie i chrupiące. Wyjmij warzywa z piekarnika i wyłóż na talerz, na koniec brokuły skrop sokiem z cytryny.