Do góry

Dodatki Przepis na:

Chrzan domowy

Chrzan domowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 943 Ocena: 24814

Dodano:

Odsłon: 18337

Propozycja na smakowity i niezwykle intensywny chrzan domowy bez dodatku konserwantów, który będzie idealnym dodatkiem do wędlin, mięs, jajek, sosów oraz zup. Przepis na jego przygotowanie jest bardzo prosty.

Składniki

  • 2 korzenie chrzanu
  • sok z cytryny
  • sól i cukier do smaku
  • śmietana (opcjonalnie)
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Korzenie chrzanu obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, skrapiając startą część sokiem z cytryny (zapobiegnie to ciemnieniu chrzanu).

    Starty chrzan doprawiamy do smaku solą oraz cukrem i dokładnie mieszamy. Dla wzbogacenia smaku oraz nadania delikatności, możemy dodać do niego śmietanę - otrzymamy wtedy łagodniejszy chrzan śmietankowy.

    Gotowy chrzan przekładamy do słoiczków i szczelnie zakręcamy, aby zapobiec zwietrzeniu. Słoiczki przechowujemy w lodówce.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 01 stycznia 2016 Oj! Uwielbiam <3 tylko ze ścieraniem jest gorzej ;) przy okazji można zrobić inhalację ;)zawsze wyjdzie na zdrowie :D Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

moniia 31 grudnia 2015 Na dzisiejszy wieczór do trunków :) i na lepsze trawienie:))Udanego Sylwestra:* Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń