Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity i niezwykle intensywny chrzan domowy bez dodatku konserwantów, który będzie idealnym dodatkiem do wędlin, mięs, jajek, sosów oraz zup. Przepis na jego przygotowanie jest bardzo prosty.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326969
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12174
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17187
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326969
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12174
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17187
Składniki
Korzenie chrzanu obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, skrapiając startą część sokiem z cytryny (zapobiegnie to ciemnieniu chrzanu). Starty chrzan doprawiamy do smaku solą oraz cukrem i dokładnie mieszamy. Dla wzbogacenia smaku oraz nadania delikatności, możemy dodać do niego śmietanę - otrzymamy wtedy łagodniejszy chrzan śmietankowy. Gotowy chrzan przekładamy do słoiczków i szczelnie zakręcamy, aby zapobiec zwietrzeniu. Słoiczki przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)