Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity i niezwykle intensywny chrzan domowy bez dodatku konserwantów, który będzie idealnym dodatkiem do wędlin, mięs, jajek, sosów oraz zup. Przepis na jego przygotowanie jest bardzo prosty.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 320
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 167
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 396
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1576
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 320
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 167
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 396
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1576
Składniki
Korzenie chrzanu obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, skrapiając startą część sokiem z cytryny (zapobiegnie to ciemnieniu chrzanu). Starty chrzan doprawiamy do smaku solą oraz cukrem i dokładnie mieszamy. Dla wzbogacenia smaku oraz nadania delikatności, możemy dodać do niego śmietanę - otrzymamy wtedy łagodniejszy chrzan śmietankowy. Gotowy chrzan przekładamy do słoiczków i szczelnie zakręcamy, aby zapobiec zwietrzeniu. Słoiczki przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)