Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu taki chrzan gotowany robi się koniecznie na Święta Wielkanocne. Zastępuje on sałatkę, jest idealny z jajkami i do kanapek lub jako sos. Jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5811
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 321
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2670
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5811
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 321
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2670
Składniki
Przygotowanie tego sosu jest wręcz błyskawiczne. Wszystkie składniki wrzucamy razem do miski i miksujemy. Można również wymieszać je rózgą kuchenną. Po wymieszaniu składników przelewamy do garnka i wstawiamy na kuchenkę na średnią moc. Gotujemy, aż uzyskamy konsystencję budyniu, aż puści oczko. I tak oto mamy gotowy pyszny sosik chrzanowy. U mnie podaje się go na zimno z wkrojonymi jajkami na stół jako jedną z przystawek zamiast sałatki.
Smacznego!