Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-12-2022
Przepis na ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu.
Pudding toffi to deser, który zachwyci każdego miłośnika karmelowego smaku. W...
Odsłon: 80
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 447
Każdy chyba słyszał o tym że w niedziele rosół , a w poniedziałek pomidorówka...
Odsłon: 207
Pudding toffi to deser, który zachwyci każdego miłośnika karmelowego smaku. W...
Odsłon: 80
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 447
Każdy chyba słyszał o tym że w niedziele rosół , a w poniedziałek pomidorówka...
Odsłon: 207
Składniki
Z przygotowanych składników przygotowujemy ciasto mikserem. Dobrze jest przed smażeniem placów odstawić ciasto na pól godziny aby odpoczęło.
Do ciasta używam gorącej wody, dzięki jej dodaniu do ciasta skrobia zawarta w mące zaczyna pęcznieć i tworzy swego rodzaju kleik. Dzięki czemu ciasto pęcznieje i robi się lepkie. Z podanej poniżej składników wychodzi 10-12 placków. Zależy to jaka mamy patelnie jeżeli o średnicy 24 cm wychodzi 12, natomiast jak średnica jest 28 cm wychodzi 10 sztuk. Ważne tez jest aby nam placki nie pękały przy zwijaniu aby nie zarumieniać mocno placków, bo tracą swoją sprężystość.