Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-12-2022
Przepis na ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19828
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242733
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19828
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242733
Składniki
Z przygotowanych składników przygotowujemy ciasto mikserem. Dobrze jest przed smażeniem placów odstawić ciasto na pól godziny aby odpoczęło.
Do ciasta używam gorącej wody, dzięki jej dodaniu do ciasta skrobia zawarta w mące zaczyna pęcznieć i tworzy swego rodzaju kleik. Dzięki czemu ciasto pęcznieje i robi się lepkie. Z podanej poniżej składników wychodzi 10-12 placków. Zależy to jaka mamy patelnie jeżeli o średnicy 24 cm wychodzi 12, natomiast jak średnica jest 28 cm wychodzi 10 sztuk. Ważne tez jest aby nam placki nie pękały przy zwijaniu aby nie zarumieniać mocno placków, bo tracą swoją sprężystość.