Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z tego przepisu wychodzi niezwykle sprężyste, przez co nie pęka podczas formowania pierogów. Do jego przygotowania potrzebne są tylko trzy składniki, które każdy z nas ma w domu.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21544
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9552
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4099
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 729
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21544
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9552
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4099
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 729
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Składniki
Mąkę przesiej do dużej miski, dodaj oliwę, następnie delikatnym strumieniem wlej wodę.
Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj składniki. Gdy zaczną tworzyć zwartą strukturę, przenieś ciasto na stolnicę i dokończ wyrabianie.
Ciasto, którego nie używasz w danej chwili trzymaj pod miską lub przykryte ścierką kuchenną.