Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z tego przepisu wychodzi niezwykle sprężyste, przez co nie pęka podczas formowania pierogów. Do jego przygotowania potrzebne są tylko trzy składniki, które każdy z nas ma w domu.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 126
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1228
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 211
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 126
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1228
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 211
Składniki
Mąkę przesiej do dużej miski, dodaj oliwę, następnie delikatnym strumieniem wlej wodę.
Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj składniki. Gdy zaczną tworzyć zwartą strukturę, przenieś ciasto na stolnicę i dokończ wyrabianie.
Ciasto, którego nie używasz w danej chwili trzymaj pod miską lub przykryte ścierką kuchenną.