Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym przepisie zobaczymy jak przyrządzają to niesamowite klasyczne danie, jakim jest ziemniaczane puree – szefowie kuchni z gwiazdkami Michelin. delikatny i kremowe w smaku, które jest idealne na każdą okazję. Będziesz zdumiony wskazówkami i sztuczkami, którymi się dzielą. Jeśli jesteś ciekawy, jak samemu zrobić to danie, to ten film jest dla Ciebie! Puree ziemniaczane jeszcze nigdy nie było takie dobre a zarazem proste w przygotowaniu.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
całość przedstawiam na filmie poniżej, bo w sumie to w technice tkwi tajemnica udanego puree jakie stosują najlepsi szefowie kuchni. - na żaroodpornym naczyniu sypiemy 2 łyżki soli i układamy na niej 2 ziemniaki. -pieczemy w piekarniku 80 min w temp 220 stopni. - po wyciągnięciu przecinamy na pół puki są ciepłe i przecieramy przez sito. - ziemniaki umieszczamy w garnku na małym ogniu i dodajemy kolejno: masło, gałkę muszkatołową, śmietankę, sól i pieprz. -energicznie mieszamy aż uzyskamy kremową konsystencję. -podajemy, dekorujemy i zajadamy:D:D