Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym przepisie zobaczymy jak przyrządzają to niesamowite klasyczne danie, jakim jest ziemniaczane puree – szefowie kuchni z gwiazdkami Michelin. delikatny i kremowe w smaku, które jest idealne na każdą okazję. Będziesz zdumiony wskazówkami i sztuczkami, którymi się dzielą. Jeśli jesteś ciekawy, jak samemu zrobić to danie, to ten film jest dla Ciebie! Puree ziemniaczane jeszcze nigdy nie było takie dobre a zarazem proste w przygotowaniu.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22614
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14934
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4719
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44726
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 643
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 679
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22614
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14934
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4719
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44726
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 643
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 679
Składniki
całość przedstawiam na filmie poniżej, bo w sumie to w technice tkwi tajemnica udanego puree jakie stosują najlepsi szefowie kuchni. - na żaroodpornym naczyniu sypiemy 2 łyżki soli i układamy na niej 2 ziemniaki. -pieczemy w piekarniku 80 min w temp 220 stopni. - po wyciągnięciu przecinamy na pół puki są ciepłe i przecieramy przez sito. - ziemniaki umieszczamy w garnku na małym ogniu i dodajemy kolejno: masło, gałkę muszkatołową, śmietankę, sól i pieprz. -energicznie mieszamy aż uzyskamy kremową konsystencję. -podajemy, dekorujemy i zajadamy:D:D