Do góry

Dodatki Przepis na:

Cukinia w panierce

Cukinia w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 870 Ocena: 17777

Dodano:

Odsłon: 6703

Na inauguracje sezonu cukiniowego przygotowałam pierwsze własne cukinie oczywiście smażone jak kotlet schabowy.

Składniki

  • Cukinia
  • Jajo kurze
  • mąka pszenna Typ 500
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Olej rzepakowy
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cukinia w panierce

Przygotowanie

  1. Cukinię pokroiłam na około 6-7 mm plastry. panierowałam je tak jak schabowe, w bułce, rozkłóconym jaju i bułce tartej. Bułki używam mieszanej z suchej bułki i z suchego chleba.

  2. Smaży się ją z obu stron do zrumienienia i odkłada a na papierowy ręcznik do odsączenia. Soli się po wierzchu.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (63)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 07 lipca Super,pycha,pycha...uwielbiam właśnie tak przygotowaną:) Odpowiedzi: 13 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KORAL 07 lipca Super. Widzę że nie tylko mnie przepis wpadł w oko :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 lipca Kilka razy już robiliśmy w tym roku. Taka młoda i mięciutka jest przepyszna :D
Zjesz kilka takich kawałków i więcej już nic nie potrzeba ... no chyba, że trochę błękitnego nieba ;p
Odpowiedzi: 36 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń