Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na inauguracje sezonu cukiniowego przygotowałam pierwsze własne cukinie oczywiście smażone jak kotlet schabowy.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1759
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 385
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1759
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 385
Składniki
Cukinię pokroiłam na około 6-7 mm plastry. panierowałam je tak jak schabowe, w bułce, rozkłóconym jaju i bułce tartej. Bułki używam mieszanej z suchej bułki i z suchego chleba.
Smaży się ją z obu stron do zrumienienia i odkłada a na papierowy ręcznik do odsączenia. Soli się po wierzchu.
Smacznego :)