Do góry

Dodatki Przepis na:

Cymes

Cymes

Autor:

Przepisów i artykułów: 514 Ocena: 10158

Dodano:

Odsłon: 2003

Czyli marchewka po żydowsku

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotowałam marchew pokrojoną w grubszą kostkę, w lekko osolonej wodzie.
    Rodzynki zalałam wrzątkiem i namoczyłam.

    Na patelni lekko podsmażyłam cebulę pokrojoną w kosteczkę. Po ugotowaniu marchewki dodałam ją na patelnie z rodzynkami i podsmażałam do lekkiego zrumienienia.

    Na koniec można dodać jeszcze cukru, ale marchewka i rodzynki są wystarczająco słodkie.

    Cymes to generalnie podsmażane danie z marchwi z suszonymi owocami.

    To połączenie świetnie się sprawdza jako dodatek do obiadu, marchew jest słodkawa a rodzynki lekko kwaskowe.

    Smacznego :)


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (46)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń