Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666254
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 82
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 525
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5733
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 977
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666254
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 82
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 525
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5733
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 977
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Ugotowałam marchew pokrojoną w grubszą kostkę, w lekko osolonej wodzie. Rodzynki zalałam wrzątkiem i namoczyłam. Na patelni lekko podsmażyłam cebulę pokrojoną w kosteczkę. Po ugotowaniu marchewki dodałam ją na patelnie z rodzynkami i podsmażałam do lekkiego zrumienienia. Na koniec można dodać jeszcze cukru, ale marchewka i rodzynki są wystarczająco słodkie. Cymes to generalnie podsmażane danie z marchwi z suszonymi owocami. To połączenie świetnie się sprawdza jako dodatek do obiadu, marchew jest słodkawa a rodzynki lekko kwaskowe. Smacznego :)