Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Ugotowałam marchew pokrojoną w grubszą kostkę, w lekko osolonej wodzie. Rodzynki zalałam wrzątkiem i namoczyłam. Na patelni lekko podsmażyłam cebulę pokrojoną w kosteczkę. Po ugotowaniu marchewki dodałam ją na patelnie z rodzynkami i podsmażałam do lekkiego zrumienienia. Na koniec można dodać jeszcze cukru, ale marchewka i rodzynki są wystarczająco słodkie. Cymes to generalnie podsmażane danie z marchwi z suszonymi owocami. To połączenie świetnie się sprawdza jako dodatek do obiadu, marchew jest słodkawa a rodzynki lekko kwaskowe. Smacznego :)