Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Ugotowałam marchew pokrojoną w grubszą kostkę, w lekko osolonej wodzie. Rodzynki zalałam wrzątkiem i namoczyłam. Na patelni lekko podsmażyłam cebulę pokrojoną w kosteczkę. Po ugotowaniu marchewki dodałam ją na patelnie z rodzynkami i podsmażałam do lekkiego zrumienienia. Na koniec można dodać jeszcze cukru, ale marchewka i rodzynki są wystarczająco słodkie. Cymes to generalnie podsmażane danie z marchwi z suszonymi owocami. To połączenie świetnie się sprawdza jako dodatek do obiadu, marchew jest słodkawa a rodzynki lekko kwaskowe. Smacznego :)