Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2069
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3292
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2416
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2069
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3292
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2416
Składniki
Cebulę siekamy w kostkę i smażymy na łyżce rozgrzanego oleju. Oprószamy solą i dokładamy poszatkowaną kapustę. Smażymy przez ok 10 min co chwilę mieszając. W tym czasie obieramy jabłka i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do kapusty dodajemy jabłka-chwile przesmażamy razem. Wlewamy ocet, wino, wodę i wsypujemy cynamon. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy i dusimy do miękkości.
Taka kapusta idealnie sprawdziła się w towarzystwie pulpetów z mięsa indyka z wody.
Składniki: 40-50 dag fileta z indyka 1 jajko 1 marchew lub 1/2 papryki czerwonej sól, pieprz Mięso mielimy, dodajemy jajko, sól i pieprz. Dodajemy bądź startą marchewkę bądź pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Zmoczonymi w zimnej wodzie dłońmi formujemy niewielkie pulpeciki które wrzucamy na wrzącą posoloną wodę. Gotujemy ok 10 min.