Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3383
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 92
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 829
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3383
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 92
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 829
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Składniki
Cebulę siekamy w kostkę i smażymy na łyżce rozgrzanego oleju. Oprószamy solą i dokładamy poszatkowaną kapustę. Smażymy przez ok 10 min co chwilę mieszając. W tym czasie obieramy jabłka i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do kapusty dodajemy jabłka-chwile przesmażamy razem. Wlewamy ocet, wino, wodę i wsypujemy cynamon. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy i dusimy do miękkości.
Taka kapusta idealnie sprawdziła się w towarzystwie pulpetów z mięsa indyka z wody.
Składniki: 40-50 dag fileta z indyka 1 jajko 1 marchew lub 1/2 papryki czerwonej sól, pieprz Mięso mielimy, dodajemy jajko, sól i pieprz. Dodajemy bądź startą marchewkę bądź pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Zmoczonymi w zimnej wodzie dłońmi formujemy niewielkie pulpeciki które wrzucamy na wrzącą posoloną wodę. Gotujemy ok 10 min.