Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do potraw z dziczyzny i drobiu
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3779
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 952
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34215
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 562
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3779
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 952
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34215
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 562
Składniki
Kapustę umyłem, poszatkowałem cienko bez grubych nerwów liściowych. Cebulę pokroiłem w kostkę, na małym ogniu zeszkliłem na tłuszczu. Do cebuli dodałem kapustę, dusiłem 15 minut. Podlałem winem i rosołem. Dodałem pokrojony surowy ziemniak. Wszystko dokładnie wymieszałem. Do kapusty dodałem skórkę słoniny, listek laurowy, koper i kminek. Dusiłem wszystko pod przykryciem godzinę i 15 minut. W tym samym czasie kasztany naciąłem na wierzchu na krzyż. Gotowałem je w posolonej wodzie ok. 30 minut, następnie odcedziłem i jeszcze ciepłe obrałem z łupinek i brązowej skórki. 10 minut przed końcem gotowania kapusty wyjąłem słoninę i listek laurowy. Doprawiłem kapustę octem, solą i pieprzem. Na patelni ostrożnie rozpuściłem cukier. Kasztany na patelni obtoczyłem w karmelu. Skropiłem sokiem z cytryny, lekko posoliłem. Kapustę podałem z kasztanami.