Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podana kapusta często pojawiała się w moim domu rodzinnym. Ja od czasu do czasu przypominam domownikom te smaki, bo naprawdę warto. Polecam.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Kapustę drobno poszatkować. Jabłko zetrzeć na tarce i połączyć z kapustą. Skropić sokiem z cytryny. Do garnka nalać wody tylko tyle aby przykryła kapustę. Gotować do miękkości kapusty około 30 minut. Na oleju zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać mąkę. Wymieszać. Tak przygotowana zasmażkę wlać do kapusty. Całość wymieszać i gotować jeszcze chwilę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.